26 Dec 2016

Nieuwe internationale school Amstelveen

De school, voluit: Amity International School Amsterdam, strijkt neer in het monumentale Van Leergebouw op de Amsterdamseweg. In het vroegere hoofdkantoor van vatenfabriek Van Leer wil Amity beginnen met basisonderwijs om later uit te breiden naar voortgezet onderwijs.

Volgend schooljaar begint Amity met zo’n honderd leerlingen. Uiteindelijk wil de school in Amsterdam naar vijfhonderd leerlingen vanaf schooljaar 2021-2022. De in 1999 ­begonnen keten heeft nu 150.000 pupillen in twaalf landen, van kleuterschool tot post-doctorale opleidingen.

2,5 miljoen
Amity belooft zes miljoen euro te investeren in verbouwingen van het Van Leergebouw. Ook zegt het zeer ervaren leraren aan te trekken uit heel Europa, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De rijksoverheid komt Amity tegemoet met een investering van 2,5 miljoen euro. De gemeenten Amsterdam en Amstelveen stellen samen nog eens datzelfde bedrag beschikbaar voor de start van de school.